Veelgestelde vragen

Hier vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen. Klik op een vraag voor het antwoord.

Wat is een inwonerspanel?

In uw gemeente wordt veel waarde gehecht aan de inbreng van inwoners. Om een beeld te krijgen van uw mening, heeft de gemeente Rheden het inwonerspanel Rheden Spreekt. U wordt van harte uitgenodigd om mee te doen. U kunt dan meerdere keren per jaar uw mening geven over belangrijke onderwerpen die spelen in uw leefomgeving. Daarmee draagt u bij aan de toekomst van de gemeente.

Waarom heeft mijn gemeente een inwonerspanel?

Gemeente Rheden wil dichtbij haar inwoners staan en weten wat voor u belangrijk is. Om dat beter voor elkaar te krijgen, is het panel Rheden Spreekt gestart. Dit panel bestaat uit inwoners die bereid zijn om periodiek mee te denken over zaken die inwoners binnen de gemeente aangaan.

Hoe groot is het inwonerspanel Rheden Spreekt?

Op dit moment zijn er bijna 1.500 inwoners lid van Rheden Spreekt. We verwelkomen u ook graag als lid van dit panel.

Wanneer kan ik me aanmelden voor Rheden Spreekt?

Iedereen die woont, werkt en/of recreëert in de gemeente Rheden en 16 jaar of ouder is kan zich aanmelden voor het panel.

Hoe worden mijn privacy en anonimiteit gewaarborgd?

Het onafhankelijke onderzoek- & adviesbureau Moventem uit Zutphen beheert het panel voor de gemeente. U kunt er daarom op vertrouwen dat uw gegevens uitsluitend voor Rheden Spreekt worden gebruikt en nooit aan anderen worden verstrekt. De uitwerking van uw antwoorden gebeurt volledig anoniem. Dit is in lijn met de Gedragscode voor Onderzoek en Statistiek en de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Hoe vaak kan ik meedoen aan een onderzoek?

Er vindt vier tot zes keer per jaar een onderzoek plaats.

Hoe lang duurt het invullen van een vragenlijst?

De invultijd van een vragenlijst verschilt per keer. De maximale invultijd is 15 minuten.

Hoe kan ik me aanmelden?

U kunt zich eenvoudig en kosteloos aanmelden door in het menu bovenaan op ‘Inschrijven’ te klikken. Op deze website maakt u gemakkelijk een profiel aan door enkele vragen te beantwoorden (over uw leeftijd, woonplaats etc.).

Ik heb geen emailadres en/of geen toegang tot internet, wat nu?

U kunt via een papieren versie deelnemen aan het inwonerspanel. Dit kunt u doen door uw adresgegevens door te geven via het telefoonnummer 0575 84 3738. Bij ieder onderzoek ontvangt u vervolgens een vragenlijst per post.

Ik heb me aangemeld, hoe doe ik mee aan een onderzoek?

Zodra er een onderzoek plaatsvindt ontvangt u automatisch een uitnodiging via het door u opgegeven emailadres. De vragenlijst is in te vullen op uw pc, tablet of smartphone. U beslist per onderzoek of u meedoet.

Wat wordt er gedaan met de resultaten van een onderzoek?

De gemeente wordt door het onafhankelijke onderzoek- & adviesbureau Moventem op de hoogte gebracht van de uitkomsten van een onderzoek. De onderzoeksresultaten worden onder andere gebruikt als input voor beleid. U wordt op de hoogte gebracht van de resultaten van het onderzoek en wat de gemeente met de resultaten gaat doen.

Waar kan ik de resultaten van een onderzoek vinden?

Ik weet mijn gebruikersnaam en/of wachtwoord niet meer, wat nu?

Als u uw gebruikersnaam en/of wachtwoord niet meer weet kunt u op de pagina ‘Inloggen’ op ‘Help’ klikken. Als u daarna op ‘Account herstellen’ klikt en uw emailadres invult, ontvangt u een email met uw gebruikersnaam en de mogelijkheid om uw wachtwoord te herstellen.

Ik heb een nieuw emailadres, hoe kan ik mijn emailadres aanpassen?

U kunt uw emailadres aanpassen door met uw gebruikersnaam en wachtwoord in te loggen via de pagina ‘Inloggen’. Op de pagina ‘Persoonlijk’ staat uw huidige emailadres weergegeven. Als u hier op klikt kunt u door de instructies te volgen uw emailadres aanpassen.

Hoe kan ik me afmelden?

U kunt zich afmelden door met uw gebruikersnaam en wachtwoord in te loggen via de pagina ‘Inloggen’. Onder aan de pagina ‘Persoonlijk’ kunt u op de knop ‘Uitschrijven’ klikken en de instructies volgen om u uit te schrijven. Als u meedoet met een papieren vragenlijst, dan kunt u uw afmelding doorgeven via het telefoonnummer 0575 84 3738.

Mijn vraag is nog niet beantwoord, wat nu?

Is uw vraag nog niet beantwoord? Klik dan hier om uw vraag te stellen. U krijgt dan zo spoedig mogelijk een reactie.